O MENI


Moje delo na področju šivanja in krojenja kostumov se je začelo že v srednji šoli, kjer sem se izučila za poklic šivilje. Moja prva zaposlitev, kjer sem se kalila in pridobivala dragocene izkušnje, je bila Ljubljanska Opera in njen Gledališki atelje, kjer sem delala 12 let. Najprej sem pet let opravljala delo v slikarni in sicer kašerska, scenska dela ter barvanje blaga po zahtevah kostumografa in scenografa. Od leta 2000 pa sem v moški krojačnici šivala moške kostume.
 

Že od nekdaj me navdušuje in zanima zgodovina oblačenja. V vseh teh letih sem si pridobila že precej znanja in izkušenj.


Leta 2008 sem se odločila za samostojno pot, ki mi je predstavljala velik izziv v smeri unikatnega šiviljstva. Vendar drugače ne gre, treba je imeti voljo, željo, veselje in upanje, da se bo stvar sešla in se potem tudi dejansko izide.

Najprej sem se preizkusila v izdelavi historičnih kostumov, s kostumografko mag. Jasno Vastl, zadnje čase pa se posvečam tudi folklornim kostumom in dediščini oblačenja na splošno. Sodelujem z g. Bojanom Knificem, bivšim samostojnim svetovalcem na področju kulture pri JSKD. Precej časa preždimo skupaj tudi z gospo Alenko Pakiž in Ljubo Vrtovec Pribac, saj sta po duši in srcu obe predani ohranjenim oblačilom, ki v sebi nosijo čudovito preteklost. Obema gre tudi posebna zahvala, saj ko potrebujem pomoč in nasvete, nesebično pomagata. Iskrena hvala!
 

Zagotavljam vam:

  • večletne izkušnje šivanja in krojenja z znanjem starinskih metod,

  • strokovno znanje starinskega načina krojenja in šivanja,

  • prilagajanje željam naročnika in upoštevanje individualnih potreb,

  • ročno izdelavo oblačil po meri,

  • poznavanje in ljubezen do oblačil iz različnih zgodovinskih obdobji.