O meni

Andreja Stržinar je mojstrica izdelave zgodovinskih kostumov, rekonstrukcij in oblačil slovenske oblačilne dediščine. Izdeluje kostume za skupine in posameznike, ki se ukvarjajo s predstavitvami nekdanjega življenja in dela. Za seboj ima že veliko projektov in odmevnih razstav, zlasti oblačil iz prve polovice 19. stoletja. Ker je o starejših oblačilih ohranjenih le malo podatkov, zahteva poustvarjanje nekdanje oblačilne kulture veliko študij in iznajdljivosti. Povezala se je s številnimi poznavalci, posebno dobro in največ pa sodeluje s kustosom in enih najboljših poznavalcem slovenske dediščine dr. Bojanom Knificem.

Po končani Srednji tekstilni šoli se je dobro desetletje kalila v gledališkem ateljeju ljubljanske Opere, najprej v slikarni, nato pa je sledila prva krojaška zaposlitev v moški krojačnici. To znanje se ji je obrestovalo, ko se je odločila za samostojno pot in je začela izdelovati kostume za folklorne skupine. Kostumi Andreje Stržinar pričajo o njeni predanosti in mojstrstvu.

Nedvomno sodi med najboljše poznavalce oblačilne dediščine in najnatančnejše izdelovalce kostumov, ki so namenjeni prikazu nekdanjega oblačenja ljudi.

 

Zagotavlja vam:

  • večletne izkušnje šivanja in krojenja z znanjem starinskih metod,
  • strokovno znanje starinskega načina krojenja in šivanja,
  • prilagajanje željam naročnika in upoštevanje individualnih potreb,
  • ročno izdelavo oblačil po meri,
  • poznavanje in ljubezen do oblačil iz različnih zgodovinskih obdobji.
db9c47e4-2751-403f-9ce3-80b6092b9a73

Povpraševanje

Pošljite mi sporočilo in z veseljem Vam bom odgovorila v najkrajšem možnem času!